Välkommen att boka ett möte med någon av oss psykologer via video-samtal online, vi träffas då via nätet istället för på mottagningen.

Vi är båda legitimerade psykologer och har lång och bred erfarenhet kring att hjälpa till att hitta lösningar och förståelse vid psykologiska problem och livshändelser.
Caroline Klingenstierna har en terapeutiska inriktning mot KBT och lösningsfokuserad terapi. Ta gärna kontakt med henne om du (till exempel):

– känner ångest,
– har depression/nedstämdhet,
– går igenom kärleksbekymmer, eller någon annan
– livskris,
– har neuropsykiatriska funktionsvariationer (tex ADHD och Autism),
– om du vill ha stöd kring ett barn som har det besvärligt, eller
– något annat som du känner att du skulle behöva prata med en neutral person om.

Terapi handlar ofta både om att hitta sig själv och sina egna livslösningar och att få perspektiv och verktyg från ett professionellt perspektiv.

För att boka ett video-möte med mig går du in i bokningskalendern (Klicka på den gröna knappen till Boka Direkt) och väljer en tid för “Nybesök Psykolog Online (via Zoom) 90 min”. Första besöket har vi extra tid om vi behöver, upp till 90 min, och följande besök är 60 min.

En liten videopresentation av Caroline

Mötesplattform: Zoom, FaceTime eller Skype
Vi använder gärna en video-mötes plattform som heter Zoom. Den är mycket enkel att koppla upp sig mot. Dagen före ditt första besök får du då en länk via email. Via länken kommer du till zoom-möte.

Några minuter före ditt besök behöver du bara klicka på länken och följa några enkla instruktioner. Se även videon nedan för information om zoom.
Men om du hellre träffas via FaceTime, Skype eller prata bara via telefonsamtal så maila oss information om detta så kontaktar vi dig på det sätt som passar dig bäst. (För Skype behöver du maila oss ditt Skype ID i god tid i förväg).

Alla sätt att kommunicera via video-länk har överföringen krypterad så att informationen säkert stannar mellan oss (obehöriga kan inte ta del av innehållet i samtalen).


Om behandling
Du är så välkommen till oss för psykologisk behandling/samtalsterapi vid problem relaterade till stress, oro, ångest, relationssvårigheter och depression m.m.

Vi har bred erfarenhet av att underlätta förändring och hitta nya vinklar, strategier och lösningar tillsammans med klienter. Vi ger även stödsamtal eller livscoaching.

Om du befinner er i en påfrestande situation och behöver hjälp att orientera dig så prova gärna ett samtal med någon av oss, vi kan ofta hjälpa till att reda ut hur du kan komma vidare och vad som pågår.

Behandlingen bygger på moderna psykologiska metoder så som kognitiv beteende terapi (KBT), mindfulness och lösningsfokuserad terapi. Vi är legitimerade psykologer och arbetar under tystnadsplikt och med patientförsäkring.

Kostnad och Tid

Varje samtal kostar 995 kronor. För första besöket har vi 90 minuter avsatt och följande besök har vi 60 minuter. Kostnaden är samma oavsett besökets längd. Om du under första samtalet känner att du inte trivs med oss så debiterar vi självklart inte någon avgift för det besöket. 

En behandling tar oftast mellan 5-10 sessioner, längden beror på hur dina behov och din situation ser ut. När du bokar en samtalstid så får du ett mail med bekräftelse på din bokning.

I samma mail finns en betalknapp till Klarna, klicka då direkt på knappen “Betala med Klarna” och slutför betalningen. Pengarna betalas tillbaka automatiskt om du avbokar din tid. Du kan avboka fram till 24 timmar innan utan kostnad.

Psykologsamtal online för 150 eller 995 kronor?

Samtal hos oss kostar 995 koronor. Men på andra ställen kan du boka samtal (tex på en vård-app online) med psykolog för 150-250 kronor. Hur kan det komma sig?

Jo, det beror på att du oftast får helt olika typer av behandling. Du kan träffa en psykolog via en vård-app som endast kostar en patientavgift (och resten av kostnaden ersätts då av ditt landsting). Men den totala ersättningen som psykologen får är så låg att det innebär att psykologen då måste ha ca 15 klientmöten per dag för att både få en normal lön och alla omkostnader betalda.

Så när du träffar en privat-praktiserande psykolog (som vi är) så får du ett mer personligt bemötande och psykologen har garanterat avsatt 60 minuter till dig.

Så om du funderar på om du ska boka en tid hos en psykolog via en vård-app eller en tid hos oss så är vårt tips att du provar att boka via en vård-app först och ser hur det är och känns för dig. Sedan är du alltid välkommen att komma tillbaka hit och boka en tid hos någon av oss.